Συναυλίες:

30.08.2013 - 21:00
Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο
αφίσα συναυλίας

04.09.2013 - 21:00
Φεστιβάλ Ηρακλείου
Πύλη Βηθλεέμ

αφίσα συναυλίας

φωτογραφίες


Cupido Vitae για εκτύπωση:

Επικοινωνία:
cupidovitae@netarts.gr

Ανθή Διαμαντοπούλου - Υψίφωνος

γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε λυρικό τραγούδι και πιάνο στο Ωδείο Αθηνών (δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα παμψηφεί και Ειδικό βραβείο, τάξη Ι. Τρούσσα). Από το 2011 πραγματοποιεί σπουδές εξειδίκευσης στην Ακαδημία Παλαιάς Μουσικής της Βρέμης (τάξη μονωδίας Harry van der Kamp, και Gemma Bertagnolli) στη ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία της Ευρωπαϊκής Μουσικής της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, ως υπότροφος του ιδρύματος Α. Ωνάση.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια τραγουδιού με τον Α. Κοντογεωργίου (Masterclass Ερμηνείας Oρατορίου - Lied), τον S. Kechulious, τη Ν. Sharp, τον K. Schoch, τον H. van der Kamp. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στην αίθουσα του Φιλογογικού Συλλόγου Παρνασσός, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (όπερα „Der Zwerg“ του A. Zemlinsky) κ.α.
Παράλληλα είναι Αρχαιολόγος και Ιστορικός της Τέχνης (πτυχίο και μεταπτυχιακό Διαχείρισης Μνημείων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου). Έχει εργαστεί σε Αρχαιολογικά Μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων στην Ελλάδα και επιδιώκει το συγκερασμό της Μουσικής και της Αρχαιολογίας σε επίπεδο έρευνας (μέλος του International Study Group on Music Archaeology).

Victoria Kuriloff - Πλαγίαυλος

γεννημένη στο Λβιβ (Δυτική Ουκρανία), πραγματοποίησε σπουδές στο φλάουτο με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη μουσική δωματίου. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια των Karl Kaiser, Norbert Rodenkirchen, Christian Gurtner, William Dickinson, Liane Ehlich, Kerstin de Witt. Είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας INSO-Lwiw καθώς και της Εθνικής Όπερας του Λβιβ. Συμμετέχει ως μουσικός σε διεθνή φεστιβάλ και περιοδίες με Ορχήστρες και Σύνολα Μουσικής Δωματίου.
Από το 2010 πραγματοποιεί σπουδές στον πλαγίαυλο με εξειδίκευση στην παλαιά μουσική στη Μουσική Ακαδημία της Βρέμης. Παράλληλα διδάσκει και δραστηριοποιείται σε βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα παλαιάς μουσικής αλλά και κλασικής περσικής και παραδοσιακής ιρλανδικής μουσικής.

Katerina Kuzminykh - Viola da Gamba

γεννημένη στη Σιβηρία, σπούδασε βιολοντσέλο στο Νοβοσιμπίρσκ. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Paolo Biordi (Firenze), Barthold Kuijken (Bruxelles), Vittorio Ghielmi (Salzburg). Εργάστηκε στην Ορχήστρα "Musica Aeterna" (υπό τον Teodor Currentzis) ως πρώτο βιολοντσέλο καθώς και στο σύνολο παλαιάς μουσικής "Insula Magica" παίζοντας viola da gamba. Αυτή την εποχή τελειοποιεί την τέχνη της στη viola da gamba κοντά στη διεθνούς φήμης καθηγήτρια Hille Perl στην Ακαδημία Παλαιάς Μουσικής της Βρέμης και πραγματοποιεί συναυλίες στην Ευρώπη.

Petra Schneider - Λάουτο

σπούδασε αρχικά κλασική κιθάρα και Μουσικολογία στη Φρανκφούρτη και στη Στουτγάρδη. Κεντρισμένη από το μεγάλο ενδιαφέρον της για τη Μουσική του 16ου και 17ου αιώνα ξεκίνησε η ενασχόλησή της με την εκμάθηση ιστορικών νυκτών εγχόρδων οργάνων. Σπούδασε λαούτο, θεόρβη και μπαρόκ κιθάρα με τον Julian Behr στη Μουσική Ακαδημία της Νυρεμβέργης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (Master) κοντά στους καθηγητές Joachim Held και Simon Linné στην Ακαδημία Παλαιάς Μουσικής στη Βρέμη. Σεμινάρια με τους Paul O'Dett, Hopkinson Smith, Nigel North, και Rosario Conte συμπλήρωσαν και εμπλούτισαν τη μουσική της καλλιέργεια.